O tretmanu nehirurškog uklanjanja podočnjaka

Podmlađivanje vlastitom krvnom plazmom

Podočnjaci i višak kože ispod donjeg kapka uglavnom su povezani s nakupljanjem masnog tkiva u tom delu lica. Starenjem koža slabi i osim što postaje sve tanja i suva, počinje tonuti prema dole zajedno s masnim naslagama i atrofiranim malarnim jastučićima. Posledica toga su sve uočljiviji jastučići i tamni krugovi ispod očiju.

Do nedavno se verovalo kako se korekcija očnih kapaka može ostvariti isključivo plastičnom hirurgijom, a do nedavno tretman za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju nije ni postojao. Perlane se tankom iglom injektira u područje donjeg kapka, filer se ubrizgava neposredno iznad kosti očne šupljine. Potom se filer pažljivo oblikuje masiranjem tretiranog područja, a rezultati su izvanredni i trenutni.

Koliko tretman traje?

Tretman traje oko 30 minuta, rezultati su trenutni.

Da li je tretman bolan?

Područje koje se tretira nije jako osetljivo, a budući da je osećaj bola minimalan, procedura uglavnom ne zahteva potrebu analgetika. Nove verzije Perlane-a i Juvederm-a već sadrže lokalni anestetik koji smanjuje bol.

Koliko traju rezultati?

Rezultati traju 12-18 meseci.

Da li je sigurno?

Jedan od materijala koji se koristi u tretmanu, Restylane Perlane, biokompatibilan je, u telu se biološki razgrađuje na prirodan i siguran način i nestaje kada se u potpunosti resorbuje.Fileri na bazi hijaluronske kiseline su laboratorijski proizvedeni, dolaze u obliku sterilnog gela. Prednost sadašnjih filera je u tome što nisu trajni, za razliku od srodnih hirurških korektivnih tretmana.
eye-bag-removal eye-bag-removal

Neželjeni efekti:

Crvenilo, otok, podlivi ili osetljivost na mestu ubrizgavanja vrlo su retki i privremeni neželjeni efekti, koji nestaju u roku od nekoliko dana. Najčešći je podliv budući da područje obiluje krvnim sudovima. Međutim, takva reakcija nije opasna, a podliv se lako može prekriti šminkom.

Prednosti ovog tretmana za uklanjanje podočnjaka:

Mnogi pacijenti su prijatno iznenađeni kada otkriju prednosti tog jednostavnog zahvata koji brzo i delotvorno rešava problem. Ali ipak, tretman nije preporučljiv za svakog, zbog toga se mora uraditi temeljna analiza svakog pacijenta, da bi se procenilo je li bolja hirurška intervencija.

Prednosti nehirurškog zahvata su mnoge:

Smatramo da se u većini slučajeva problem donjih kapaka može riješiti tom metodom, ali ako to ipak nije moguće, odnosno ako je u pitanju gornji kapak koji se ne može adekvatno podići botoksom.

- nema potrebe za opštom anestezijom

- nije potrebna hospitalizacija reč je o dnevnom tretmanu, odmah nakon zahvata pacijent nastavlja svoju dnevnu aktivnost

- u većini slučajeva rezultati izgledaju prirodnije nego nakon hirurgije

Oporavak

- Ne konzumirati veće količine alkohola 24 sata posle zahvata.

- Ne vežbati 24 sata nakon zahvata.

- Ako uočite podlive, primenite led ili kremu protiv podliva. Dopušteno je korišćenje pudera na mineralnoj bazi.

- Ako ste skloni podlivima, koristite tablete ili kremu protiv podliva dan pre tretmana i 5 dana nakon zahvata.

- Ako ste skloni ranama, aftama, herpesu oko usta, a to područje želite tretirati, raspitajte se kod svog lekara opšte prakse za Zovirax tablete, koje treba uzimati dan pre i nekoliko dana posle zahvata.

- Mi ćemo temeljno izmasirati tretirana područja nakon zahvata, dok se kod kuće možete lagano masirati sami, preko sterilne gaze.

- Pokušajte izbegavati solarijume i saune 3-4 dana nakon tretmana.

U slučaju da vam neka od uputstava nisu jasna, imate neželjene efekte, ili ako sumnjate u uspešnost rezultata, nazovite nas za savet ili zakažite kontrolni pregled.