Laserska epilacija

Trajna epilacija dlaka (Diodni Lumenis LightSheer Desire)

Laserska epilacija je postala efikasnija. Zahvaljujući Diodnom Lumenis LightSheer Desire laseru savremeni muškarci i žene mogu početi smatrati neželjene dlačice lica i tela delom prošlosti!

Nema više bolnog čupanja dlačica voskom, odstranjivanja elektrolizom ili brijanjem! Rešenje tih neugodnih problema je Diodni Lumenis LightSheer Desire laser, prvak tehnologije 21. veka. Tretmani su jednako uspešni i sigurni i za muškarce i za žene svih tipova kože.

Na tržištu ima mnogo lasera i aparata za trajnu epilaciju, a vi se sigurno pitate zašto odabrati baš ovaj laser. Odgovor na to pitanje je jednostavan.

Naš laser se prodaje samo medicinskim klinikama, jači je od drugih, manje boli i, ono najvažnije, najefikasniji je. Potrebna su samo 3-4 tretmana za odlične rezultate. S drugim laserima i IPL uređajima potrebno je 6-18 tretmana, ponekad i više.
Šta je laserska epilacija ?

Diodni Lumenis Light Sheer laser je najbolji način uklanjanja neželjenih dlačica za sve tipove i boje kože. Jedinstven dizajn i optimalna talasna dužina od 810 nm obećavaju efikasan, siguran i trajan rezultat.

Koje delove tela tretiramo laserom?

Ovim laserom se mogu ukloniti dlake sa svih područja kože, uključujući lice, grudi, leđa, ruke i noge. Takođe se mogu tretirati i osetljiva područja kao što su obrazi, područje oko bradavica dojki i bikini zona.

Da li je tretman bolan?

Ne. Neki pacijenti ovaj tretman opisuju kao bockanje i štipanje. Pre tretmana nije potrebna primena lokalnog anestetika i lekova protiv bola, ali neki pacijenti ih zahtevaju prilikom tretmana osetljivih područja kože.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana zavisi od područja tela koje se tretira, debljine dlake i ciklusa dlake. Laserski zrak deluje na dlaku u aktivnoj fazi rasta. Budući da sve dlake nisu istovremeno u aktivnoj fazi, nego je prolaze u različitom vremenskom periodu, razumljivo je da će biti potrebno nekoliko tretmana kako bi rezultat bio zadovoljavajući.

Šta se dešava nakon tretmana?

Neposredno nakon tretmana može se pojaviti kratkotrajno crvenilo i blagi otok. U periodu od 3 do 7 dana nakon tretmana videćete šta znači smanjenje dlakavosti. Između tretmana se ne preporučuje depilacija voskom, depilacijskim kremama niti aparatima za čupanje dlaka.

Postoje li ograničenja telesne aktivnosti?

Ne. Možete odmah nastaviti uobičajene dnevne aktivnosti. Preporučuje se upotreba lokalnih preparata za zaštitu od sunca, ako je tretirana koža direktno izložena suncu.

Koje su prateće pojave nakon tretmana?

Crvenilo i otok se najčešće opisuju, ali nestaju nekoliko sati nakon tretmana. U retkim slučajevima mogu nastati plikovi.

Kako uporediti lasersku epilaciju s drugim metodama uklanjanja dlaka?

Brijanje, depilacija voskom i kremama i mehaničko čupanje su druge metode uklanjanja dlaka. Laserskom epilacijom neželjene dlačice se trajno uklanjaju.

Može li se uporediti laserska epilacija i elektroepilacija?

Ne. Elektroepilacija je spor i bolan proces kojim se primenom igle i električne struje tretira svaka dlaka pojedinačno. Elektroepilacija zahteva dugogodišnji tretman u određenim intervalima. Laserom se istovremeno deluje na stotine folikula dlaka u vremenu od nekoliko sekundi.

Zašto dati prednost laserskom otklanjanju dlaka nad ostalim metodama?

Koristeći najnoviju tehnologiju uklanjanja dlaka Diodnim Lumenis Light Sheer laserom mogu se tretirati veća područja kože, bez ograničenja vezanih za stare tehnologije. Optimalna talasna dužina sigurna je i efikasna za pacijente svetle i tamne boje kože. Istovremeno hlađenje tokom tretmana povećava udobnost i smanjuje reakciju kože koja se često vidi u tretmanima s drugim laserima.