Oblikovanje obraza

Tretman oblikovanja obraza

Zrela koža postepeno gubi kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu, a u predelu obraza se istegne i dehidrira. Prirodni masni jastučići, koji doprinose mlađem izgledu i obrazima daju zdravu punoću, s godinama klonu i atrofiraju. Punjenjem atrofiranih obraza i podizanjem nestalih masnih naslaga možemo vrlo brzo vratiti punoću i mladolik oblik lica.

Tretman takođe pomaže pacijentima koji su nezadovoljni izgledom svojih obraza i žele istaknuti visoke jagodice. Oblikovanje obraza se radi dermalnim filerima kao što su Restylane ili Perlane, a mogu se koristiti i posebni fileri s većim molekulima, kao što su Reastylane Sub Q, ili Juvederm Voluma. Oni mogu biti postojani čak više od 18 meseci.

fatial shaping

Hijaluronski dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih deset godina postali su zlatni standard kada je reč o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera i to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primene i neznatna bolnost kod iniciranja. Hijaluronska kiselina je prirodna tvorevina koja ima veliki udeo u izgradnji vanćelijskog prostora naše kože, gde ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i u zaceljenju upravo što omogućuje dobru hidrataciju.

Priprema

Ako koristite šminku za lice potrebno je ukloniti pre samog tretmana. Zatim doktor stavlja na lice anestetsku kremu kako bi se ublažili injekcijski ubodi. Nakon 15 minuta anestetik se ukloni, očisti lice i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

Tok tretmana za oblikovanje obraza

Tretman se obavlja ambulantno. Nakon razgovora s vama, s obzirom na postizanje željenog efekta, doktorka odabere dermalni filer koji će aplicirati. Nakon navedene pripreme, filer se ubrizga u područje obraza pomoću malih, tankih igala. Sam tretman traje od 45 do 60 minuta.

Oporavak

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podliv obično povuku kroz nekoliko dana. Nakon 2 nedelje preparat će se sam preraspodeliti i dati svoj pravi učinak

Mere opreza

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuka je izbegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarijum, pritiskanje dela lica koje je tretirano.